Romanovid ootavad riigilt tunnustust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Vladimirovna
Maria Vladimirovna Foto: ITAR-TASS/ScanPix

1917. aastal tapetud Vene tsaari Nikolai II sugulased on nõus Venemaale elama naasma vaid siis, kui riik tunnustab neid kui ajaloolist institutsiooni, teatas Romanovite keisrikoja esindaja.



Tsaariperekonna sugulased on Moskvat külastanud alates 1991. aastast, et võtta osa kultuurilistest, heategevuslikest ja apoliitilistest üritustest, teatas keisrikoja kantselei ülem Aleksandr Zakatov Vene uudisteagentuuride teatel. «Ent keisrikoja naasmiseks ajaloolise institutsioonina peab riik tegema vastavasisulise otsuse,» lisas ta.

Zakatov rääkis suurvürstinna Maria Vladimirovna palvel, kes elab Madridis ja väidab end olevat 1917. aastal bolševike tapetud Nikolai II pärijanna.

Kuigi Romanovite perekonda kuulunud suurvürst Vladimiri eksiilis sündinud tütar ütleb, et on valmis troonile tõusma, on mitmed teised Romanovid valmis seda vaidlustama.

Mullu oktoobris otsustas Venemaa ülemkohus Nikolai II ja tema perekonna rehabiliteerida, tunnistades nad bolševike poliitiliste repressioonide ohvriteks. Otsust oodati kaua ja tervitati soojalt nii viimase tsaari järeltulijate kui vene õigeusu kiriku poolt.

Romanovid
•    Valitsesid Venemaad aastatel 1613–1917.
•    Perekonna järeltulijad on laiali üle maailma.
•    Neid leidub Suurbritannias, Taanis, Prantsusmaal, Itaalias, Hispaanias ja Ühendriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles