Reporter.ee: Arnold Merile avaldas viimset austust umbes pooltuhat inimest

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22. september 2008. Pronkssõduri juures tähistatakse Tallinna «vabastamise» aastapäeva, Arnold Meri vajab lillede asetamiseks juba kõrvalist abi.
22. september 2008. Pronkssõduri juures tähistatakse Tallinna «vabastamise» aastapäeva, Arnold Meri vajab lillede asetamiseks juba kõrvalist abi. Foto: Toomas Huik

Täna pärastlõunal Tallinnas asuvale Liiva kalmistule maetud Arnold Merile avaldas viimset austust hinnanguliselt 500 inimest.

Hauaplaati kandis aprillirahutuste korraldamise pärast kohtu all olnud Öise Vahtkonna liige Maksim Reva. Kohal olid Pihkva oblasti ametlikud esindajad ning isegi stalinistlikke vaateid propageeriv Helsingi ülikooli dotsent Johan Bäckman, vahendas Reporter.ee videolõik.

Kaitsepolitsei komissar Andres Kahar on Postimees.ee'le öelnud, et kapol on kahju, et kohus ei jõudnud enne genotsiidis süüdistatud Arnold Meri surma anda tema tegevusele hinnangut.

Arnold Meri kaitsja Sven Sillari sõnul oli protsess oma olemuselt juba läbi.

«Ta läks maikuus Hiiumaale ausalt, sirge seljaga kohale, rääkis, mis ta asjast arvab,» kirjeldas Sillar. «Pärast seda eksperdid ütlesid, et tal ei ole võimalik enam osaleda ja peale seda sisuliselt see protsess lõppes. Kui arst ütleb, et sul ei ole võimalik osaleda, siis ongi kõik. Prokurör küll püüdis teha kordusekspertiisi, kuid selleni me enam ei jõudnudki...»

Arnold Meri suri reedel õhtul 89-aastaselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles