Potisepp: Remedia oli minu elutöö

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel pildil on Sirje Potisepp veel Remedia omanik.
Sellel pildil on Sirje Potisepp veel Remedia omanik. Foto: Liis Treimann

Remedia üks asutajaid, toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles, et on ettevõttega juhtunust väga löödud ja õnnetu, sest Remedia oli ka tema elutöö.


«Nagu tükk oleks must välja kistud, ehitasime Remediat üles hoole ja armastusega, nüüd on aga selle nimi jäädavalt rikutud,» ütles Potisepp.

Ta lisas, et omanikud otsisid 2007. aastal pikalt ostjat, sest soovisid, et 20 aasta jooksul ülesehitatud tootmine ja tuntud kaubamärk edasi elaksid ja areneksid.

«Remedia juhid, kes olid ka ise omanikud, tunnetasid, et neil pole enam edasiminekuks uusi ideid, ega ka raha sissepanekuks, et saaks mingi hüpe toimuda,» selgitas Potisepp omanikevahetuse põhjusi.

Potisepp ütles, et jäi algul ka uue omaniku tegevusega rahule, sest ettevõttel tekkis uus hingamine, tuli uusi tooteid ja muutus vanade välimus.

Toiduliidu juhina teab Potisepp öelda, et maksumärkide tulek oli alkoholitööstused murrang, mis pani nii mõnegi asja paika. «Ahned ja ebaausad selles äris töötada ei saa, sest kopsaka aktsiisi tõttu, mis moodustab suure osa viinapudeli hinnast, on ahvatlused väga suured,» nentis ta.

Siiski imestab Potisepp, et praegu veel Eestis keegi salaviinaga tegeleda võiks. «See pole ju enam 90-ndate algus, kus selliseid asju tehti. Ma ei suuda mõista, kuidas keegi üldse sellise mõtte peale tulla võib, et maksumärke võltsida,» oli ta nördinud.

Sirje Potisepp, kes lahkus 2004. aastal Remedia müügidirektori kohalt Põhja-Tallinna linnaosavalitsust juhtima, ütles, et tal on kahju neist inimestest, kellega ta aastaid Remedias koos töötas. Siiski ei kiirusta ta enda sõnul enne uurimise lõppu kedagi süüdi mõistma. «Kui see aga tõeks osutub, on tegu äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga,» tõdes ta.

Samas kiitis Potisepp maksu- ja tolliametit hea töö eest.

Maksu- ja tolliamet kahtlustab, et rahalistes raskustes alkoholitootjate Remedia ja Offex Group omanikud võisid maksude tasumisest pääsemiseks kasutada võltsitud maksumärke.

Kahtluse järgi üritasid alkoholiärimehed riiki petta nii, et jätsid maksu- ja tolliametist tellimata ametlikud kange alkoholi maksumärgid ja asendasid need endi võltsitud märkidega.

Eile hakati Remedia toodangut kauplustest müügilt ära korjama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles