Tööstaaži tõendamiseks pole vaja enam arhiivi minna

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhiiv.
Arhiiv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Alates tänasest lihtsustub pensionit taotlevate isikute asjaajamine riigiasutustes, sest tööstaaži tõendamiseks pole inimesel vaja minna enam arhiivi. Piisab pensioniameti kaudu edastatud e-päringust.

Rahvusarhiivi ja sotsiaalkindlustusameti kokkuleppe kohaselt ei pea inimene nüüdsest enam tööstaaži tõestava arhiiviteatise saamiseks pöörduma arhiivi, vaid piisab ainult elukohajärgse pensioniameti külastamisest, teatas rahvusarhiiv.

Pensioniametid edastavad ise kodanikku puutuva päringu arhiivi, kasutades selleks spetsiaalselt loodud elektroonilist päringuvormi. Pensionitaotlejalt arvutikasutamise oskust ei nõuta.

Rahvusarhiivis koostatud vastus - e-teatis (digitaalselt allkirjastatud arhiiviteatis) - suunatakse pärast riigilõivu tasumist vastavasse pensioniametisse. Kui inimene soovib, siis saab ta sellest koopia oma e-posti või tavaposti aadressile.

Pensionit taotlevate isikute jaoks tähendab muudatus väiksemat ajakulu, lihtsat ja mugavat asjaajamist ja (elektroonilise posti kasutamisel) ka rahalist säästu. E-teatist vajab umbes 4000 pensionit taotlevat inimest aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles