Eesti reisisellid varastati Kambodžas paljaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalutuskäik Kambodžas võib turistile lõppeda tühjade taskutega.
Jalutuskäik Kambodžas võib turistile lõppeda tühjade taskutega. Foto: AFP / Scanpix

Kaks Eestist pärit turisti varastati Kambodžas paljaks ja nad palusid kodumaale jõudmiseks abi kohalikult Saksamaa saatkonnalt.

Välisministeeriumi andmetel viibib Kambodžas kaks Eesti kodanikku, kelle probleemidest oleme teadlikud ning kellega on ühenduses ka Eestis saatkond Pekingis, teatas Helen Rits välisministeeriumist.

Ministeeriumi andmetel jätsid pikanäpumehed Eesti 32-aastase naise ja 28-aastase mehe ilma nii rahast kui dokumentidest.

«Kuna Eestil Kambodžas oma esindust pole, siis pöördusid nad abi saamiseks Saksamaa saatkonna poole, kes meie kodanikke konsulaarkoostöö raames seal abistab,» selgitas Rits.

Välisministeerium on võtnud ühendust kannatanute lähedastega, et arutada võimalusi, kuidas neile kojusõiduks raha saata. Millises Kambodža piirkonnas Eesti rännumehed oma dokumentidest ja rahast ilma jäid, ei osanud välisministeeriumi esindaja öelda.

Kambodža on eestlaste jaoks praegu veel küllaltki kauge ja eksootiline reisisiht, seega reisitakse sinna üldiselt harva. Välisministeeriumile teadaolevalt ei ole Eesti kodanikud Kambodžas varem hätta sattunud. 

Ministeeriumi kinnitusel kehtib rahakaotuse puhul eelkõige «oska end ise aidata» põhimõte. «Konsul saab aidata sul võtta ühendust lähedastega ning nõustada raha ülekannete tegemisel. Konsul annab raha hättasattunule niipea, kui vastav summa on lähedaste poolt kantud välisministeeriumi pangaarvele,» selgitas ministeerium. Raha kaotuse korral on võimalik kasutada ka rahvusvahelist rahaülekannete teenust MoneyGram.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles