Itaalia maavärina ohvrite arv kerkis 260ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purunenud majad Kesk-Itaalias Onna külas.
Purunenud majad Kesk-Itaalias Onna külas. Foto: Reuters / Scanpix

Itaalias jätkusid ööl vastu tänast pääste- ja koristustööd, üleeilse maavärina ohvrite arv on aga kerkinud 260ni.

Kesk-Itaalias on toimunud ka mitmeid järeltõukeid, senine tugevaim oli eile õhtul, vahendas Reuters. Prognooside järgi peaksid järeltõuked vaibuma, uut tugevat maavärinat tõenäoliselt oodata pole. Viimane maavärin toimus täna hommikul kella poole seitsme ajal ja selle tugevuseks mõõdeti 3,7-magnituudi Richteri skaala järgi.

Keskaegses L'Aquila linnas vajusid järeltõugete mõjul kokku mitmed hooned, nende hulgas ka üks kirik.

Vigastada saanute arv on ületanud 1500 piiri, neist saja vigastused on tõsised. Üheteistkümne surnukeha isikut pole seni suudetud kindlaks teha. 

Ööl vastu tänast vajus õhutemperatuur nulli lähedale. La Repubblica teatel oli öösel sooja kuni viis kraadi. Suur osa kodutuks jäänud 25 000 inimestest leidis omale öömaja telgist, hotellist või eramajutusest.

Mõni inimene ööbis aga kodu lähedal autos, kuna kurjategijad kasutavad tekkinud olukorda ära ja käinud vargil tühjaks jäänud majades ja korterites.

Peaminister Silvio Berlusconi sõnul jätkuvad otsingud kriisipiirkonnas veel kaks ööpäeva. Ööl vastu tänast leiti rusude vahelt elusana 20-aastane tudeng. 

Lihavõttemissad toimuvad julgeoleku kaalutlustel suurtes telkide, mitte varisemisohtlikes kirikutes. Reedel peaksid toimuma ka hukkunute matused. Mälestusteenistuse viib läbi L´Aquila peapiiskop Giuseppe Molinari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles