Rahumägi loobub Rõivase asemel riigikokku minemast

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi.
Jaanus Rahumägi. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Reformierakondlase Jaanus Rahumägi sõnul otsustas ta loobuda riigikogu asendusliikme kohast pärast Taavi Rõivase sotsiaalministriks asumist, kuna ei pea saadikurolli eraettevõtluse kõrvalt võimalikuks.

«Kahjuks ei ole võimalik mul oma mandaati /../ vastu võtta. Olen viimase pooleteist aastaga käivitanud globaalselt tegutseva ettevõtte, mis on just saavutanud rahvusvahelisel ja üsna kompromissitul turul stabiilse positsiooni,» põhjendas Rahumägi, kes juhib ohtlikes paigus laevaturvet pakkuvat ettevõtet ESC Global Security.

«Oleme teostanud üle kahesaja eduka kaitsemissiooni India ookeanil. Täna töötab meil üle saja endise eriväelase kuuest eri riigist. See kõik on olnud ühe meeskonna suur pingutus ja ma ei saa täna seda meeskonda maha jätta,» kirjeldas ta.

Rahumägi kogus riigikogu valimistel Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna valimisringkonnas 1423 häält. Tema loobumisel võib riigikokku pääseda aga valimistel 886 häält saanud Tiina Lokk-Tramberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles