Ukraina võttis Hitleri kunagise peakorteri tugevdatud valve alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitleri kunagise peakorteri rusud Ukrainas.
Adolf Hitleri kunagise peakorteri rusud Ukrainas. Foto: Wikipedia

Ukraina siseministeerium otsustas Adolf Hitleri juubeli eel võtta tema endise peakorteri tugevdatud valve alla, kuna kardetakse tema arvukate toetajate saabumist sinna mehe 120. sünniaastapäeva puhul.

Ukraina siseministeerium saadab 200 miilitsat Vinnitsa oblastis metsas asuva Hitleri endise punkri Wehrwolfi juurde korda pidama, teatas Unian.

«Meile saabunud teate kohaselt kavatseb enam kui tuhat neonatsi tulla 20. aprillil Hitleri punkri juurde tema 120. sünniaastapäeva tähistama,» teatas kohalik miilitsaülem major Vassili Polišuk.

Miilitsa teatel peaks sinna kogunema ka välismaalasi, peamiselt Venemaalt tulijaid.

Korrarikkumiste vältimiseks on kohale toodud lisajõude, näiteks eriüksuslasi, aga ka teenistuskoeri. «Kohapeal töötab staap, hiljem avatakse ka köök, et miilitsaid toita,» selgitas ta. Kohaliku miilitsa kinnitusel on praegu olukord kontrolli all, kuid kunagist peakorterit valvatakse kuni hommikuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles