Briti peaminister tänas Eesti kaitseväelasi Helmandis

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriigi peaminister Gordon Brown tänas Afganistanis teenivaid Eesti kaitseväelasi.
Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriigi peaminister Gordon Brown tänas Afganistanis teenivaid Eesti kaitseväelasi. Foto: Kaitseväe peastaap

Briti peaminister Gordon Brown kohtus täna Afganistanis Camp Bastioni sõjaväebaasi lennuväljal teiste hulgas ka Eesti kaitseväelastega, kui külastas Helmandi provintsis asuvat suurimat liitlaste sõjaväebaasi, ning tänas neid teenistuse eest.

„«Me kõik imetleme teid teie äärmiselt tähtsa ja ohtliku missiooni eest, mida te siin täidate,»“ ütles Gordon Brown, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Eriti tahan ma tänada meie partnereid siin Helmandis: eestlasi, ameeriklasi ja teiste rahvuste esindajaid,“» rõhutas peaminister.

Suurbritannia peaminister kätles kõiki kohalviibinuid, sealhulgas ka rivistusel osalenud Eesti rahvusliku toetuselemendi (NSE) logistikuid vanemveebel Janek Looritsat ja veebel Anne Rosenbergi.

Gordon Brown külastas ka Camp Bastioni välihaiglat ja Lashkar Gahs asuvat Helmandi väekoondise (Task Force Helmand, TFH) peakorterit.

Eesti kontingent ESTCON-6 alustas teenistust Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis Ühendkuningriigi juhitava Helmandi väekoondise koosseisus eelmise aasta novembri alguses.

Eesti kaitsevägi osaleb Afganistani Islamivabariigis sõjalisel operatsioonil alates 2003. aastast. Eesti motoriseeritud jalaväekompaniid (ESTCOY-7) juhib major Raigo Paimla ja logistilise toetuselemendi (NSE-6) ülemaks on leitnant Andres Ojalt.

Hetkel teenib Afganistanis ligikaudu 150 Eesti kaitseväelast. Afganistani rahvusvaheliste julgeolekujõudude koosseisus on esindatud 42 riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles