EE: Ansip kaalub rahandusministriks hakkamist

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Ivari Padar (vasakul) ja peaminister Andrus Ansip.
Rahandusminister Ivari Padar (vasakul) ja peaminister Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Andrus Ansip kaalub väidetavalt tema hinnangul saamatu Ivari Padari lahtilaskmist, soovides ise paralleelselt rahandusministriks hakata, kantsleriks saaks Aare Järvan, kirjutab

Eesti Ekspress

.


Sotsiaaldemokraatide juht Ivari Padar, kes on olnud rahandusminister ligi kaks aastat ning kandideerib nüüd partei esinumbrina europarlamenti, esitas teisipäeval valitsusele maksutõusu- ja kärpepaketi, mispeale saatis Ansip eile pärastlõunal valitsusliikmetele pahase kirja.

Peaminister väljendas rahulolematust riigi rahanduse stabiliseerimise abinõude väljatöötamise tempo ja Padari ettepanekute sisuga.

Ansip osutas, et rahandusministeerium esitles valitsuskabinetis oma kevadprognoosi juba märtsi lõpus, kuid alles üleeile, pärast mõningast temapoolset survet, tõi Padar kabinetile arutamiseks omapoolse terviknägemuse. 

«Tunnistagem ausalt, see [teisipäevasel] nõupidamisel sinu poolt rutakalt etteloetud ja peamiselt maksutõusudele rajatud tabel ei olnud mõeldudki selleks, et valitsuskabinet seda tõsiselt arutaks, saati veel heaks kiidaks. Seetõttu otsustaski valitsuskabinet edasiseks läbi töötada hoopis Juhan [Partsi] poolt kiiruga pakutud kaheksaprotsendilise kärpe idee,» märkis Ansip Padarile saadetud kirjas. 

Ansip ütles eile õhtul E24-le, et Padari maksutõusu ettepanek oli pettumus, aga ministrit välja vahetada ta siiski esialgu ei kavatse. 

Aare Järvan töötab praegu Ansipi nõunikuna, rahandusministeeriumi kantsler on Tea Varrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles