Politsei käskis Paldiski mõttetalgute plakatid maha võtta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minu Eesti mõttetalgud
Minu Eesti mõttetalgud Foto: Repro

Homme toimuvad paljudes kohtades üle vabariigi «Minu Eesti» mõttetalgud. Paldiski talgute korraldajate sõnul käskis politsei linnapea Jaan Mölderi käsul kokkusaamise plakatid maha võtta.

«Seda reklaamida meil ei lubatud ja välja pandud kuulutus kästi politsei vahendusel maha võtta,» rääkis kohalik ettevõtja Marika Eomois Reporter.ee'le. «Vastasel korral lubati teha kaupluse omanikule trahv.»

Eomois rääkis, et Paldiski inimesed on väga huvitatud sellest, et tööstus areneks nii, et inimestele säiliks tervislik ja elamisväärne elukeskkond.

«Meie ei alustanud mõttetalgutest, meie alustasime ühest teisest kodanikuühiskonna projektist,» selgitas Eomois. «Aga need projektid ei lähe siin eriti hästi läbi. Ei ole kasulik mõelda nii palju.»

Õpetajana töötav Jekaterina Štroman lisas, et rahva teadlikkus ja ühiskonna aktiivsus ei ole Paldiskis teretulnud.

Paldiski linnavalitsusse Reporter.ee võttegrupp aga ei pääsenud, sest hoone kõik uksed olid lukus. Linnapealt saadi kommentaar siiski telefoni vahendusel.

«Kui mõttetalguliste nimekirja vaadata, siis tegemist ei ole mõttetalgulistega, vaid seltskonnaga, kes on kogu aeg rohkem kisanud ja karjunud kui midagi teinud,» ütles Mölder. «Isegi ettepanekuid ei ole neilt tulnud.»

«Minu Eesti» mõttetalgud toimuvad 1. mail rohkem kui pooles tuhandes ametlikus või omaalgatuslikus mõttekojas üle Eesti. Mõttetalgutel leitakse väikestes vestlusringides kiiresti lahendusi osaliste jaoks olulistele küsimustele, mille püstitavad talgulised kohapeal. Lahenduste elluviimisel saavad kaasa lüüa nii talgutel osalejad kui laiem ring huvilisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles