Kohus vahistas tuntud retseptiärimehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmes süüteos kahtlustatav Andre Ernesaks (seljaga) tänavu märtsi alguses Tallinnas Karu 39 maja trepikojas. Politsei uuris tollal surmajuhtumit Ernesaksa kodukontoris.
Mitmes süüteos kahtlustatav Andre Ernesaks (seljaga) tänavu märtsi alguses Tallinnas Karu 39 maja trepikojas. Politsei uuris tollal surmajuhtumit Ernesaksa kodukontoris. Foto: Liis Treimann

Volbripäeval vahistas Harju maakohus korduvalt avalikkuse tähelepanu võitnud Andre Ernesaksa kahtlustatavana narkoainete käitlemises ja vahendamises ning tervishoiuteenuse loata osutamises.



28. aprillil pidas Harju maakohus Ernesaksa kinni kahtlustatavana narkootiliste ainete käitlemises ja vahendamises ning tervishoiuteenuse ilma loata osutamises ja vahistas 30. aprillil.



«On oht, et Ernesaks võib vabaduses jätkata kuritegude toimepanemist ja seepärast ta ka vahistati,» põhjendas ringkonnaprokurör Taavi Pern.



Ernesaksa elukoha, töökoha ja auto läbiotsimisel leiti ja võeti ära suures koguses ravimeid. «Leiti kümneid tablette. Kui palju on nende hulgas narkootilisi või psühhotroopseid ravimeid, selgitab ekspertiis,» ütles Pern.



Ernesaksa nimi sai avalikkusele tuntuks juba aastaid tagasi, kui meedia paljastas tema tegevuse koos arstide Milvi Kopluse ja Aleksandr Štšennikoviga. Suurim kahtlus lasus siis osaühingul Gradus Gravis, mis paistis silma sellega, et küsis 2006. aastal toona Tallinnas Uus-Sadama 21 asunud kahe-arsti-kliiniku jaoks haigekassast ligi 13 000 retseptiblanketti.



Tervishoiuamet võttis siis firmalt küll tegevusloa, kuid mitte narkoäri pärast, vaid kliiniku tegevuseks nõuetekohaste ruumide puudumise tõttu.



Mullu suvel selgus, et Ernesaks tegutseb Tallinnas aadressil Karu 39–22 asuvas korteris edasi ja väljastab narkomaanidele kangete uinutite retsepte.



Selle aasta märtsi alguses kurtsid Karu 39 maja elanikud, et arstihariduseta Ernesaksa korteris käib kõva pidu ning tundmatud dressipükstes ja spordikotiga mehed voorivad korterist sisse-välja. Järgmisel päeval juhtumit uurides selgus tõsiasi – kodukontoris lõppes pidu ühe noormehe surmaga.



Kuigi prokuratuur algatas kriminaalmenetluse mõni päev pärast Karu tänaval peetud pidu, siis Perni sõnul mehe surma menetlusega ei seostata.



Aprilli keskel tuli Postimehele vihje, et kurikuulsas Karu tänava korteris on juba tükk aega vaikus ning Ernesaks on kolinud Kadriorgu, Weizenbergi 4 maja keldrisse. Akna peal ilutses silt eesti ja soome keeles: arst-lääkäri.



Et Ernesaks seal tegutses, andis tõestust pilt, kust on näha, et Ernesaksa auto Kia Sorento pargib maja ees.



Kriminaalmenetluse algatas prokuratuur erinevatest allikatest laekunud info alusel, sealhulgas ka ajakirjanduses avaldatud informatsiooni põhjal. Lisaks Ernesaksale kedagi teist praegu vahi alla võetud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles