Muuli: riigikogu võiks saata kuuks ajaks palgata puhkusele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu hoone.
Riigikogu hoone. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kalle Muuli pakkus R2 saates «Olukorrast riigis» välja hiilgava idee, kuidas avalikus sektoris raha kokku hoida - saata riigikogu liikmed suvel kuuks ajaks palgata puhkusele.


«Suvi on suurepärane aeg! Las riigikogu puhkab ühe nädala palgata. Võiks kuuks saata riigikogu rahulikult palgata puhkusele. Las nad olsalevad solidaarselt ja õiglaselt täpselt selles samas kärpimises, milles teised osalevad,» ütles Muuli.

«Praegu on nad teinud endale nii, et nad on oma puhkuse ära kaotanud selleks, et näidata, et nad on tööl ja et nad saaksid kasutada kuluhüvitisi. Et nad saaksid ka suvel varastada seda raha bensiini, väikese pitsa ja ma ei ta mis asjade jaoks,» sõnas Muuli.

«Muuseumitöötajatelt üritatakse viimane 8 protsenti ära võtta, aga üks osa inimesi, kes ise seadusi teevad on tehtud privilegeerituks. Saadame nad sundpuhkusele suveks, ütlen ma!» ägestus Muuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles