Äksi saare lähedal sõitis kaubalaev täiskäigul madalikule

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äksi saar.
Äksi saar. Foto: kaart.postimees.ee

Norra kaubalaev sõitis eile südaöö paiku Äksi saare lähedal madalikule, laeval olnud inimesed viga ei saanud.


Eile kell 23.45 sai piirivalve operatiivinformatsiooni- ja mereseirekeskus teate, et Muuga sadamast 14,5 kilomeetri kaugusel, Äksi saare lõunatipus, on kaubalaev madalikule sõitnud, teatas piirivalveamet.

Sündmuskohale suundusid Muuga sadama lootsikaater ja piirivalvelaev Pikker. Valmisolekus oli ka piirivalve helikopter.

Norra lipu all seilav kaubalaev Framnes teatas raadio teel, et kümneliikmeline meeskond arstiabi ei vaja. Muuga sadama lootsikaater ja piirivalvelaev Pikker tegid sündmuskohal kindlaks, et reostust ei ole.

Veeteede ameti pressiesindaja sõnul sõitis laev madalikule täiskäigul ja on oma ujuvusest kaotanud 20 cm.  «Mis tähendab, et ta on üsna tõsiselt madalikul kinni, kust iseseisvalt ilmselt lahti saada ei õnnestu,» lisas ta.

Hommikul käisid veeteede ameti laevakontrolli inspektorid koos piirvalvega laeva kontrollimas ja kaptenil tuvastati 0,99-promillise joobe. Laeval on ukrainlastest meeskond. Laevaõnnetuse asjaolud, sh ka selle, kas loots oli õnnetuse hetkel pardal, tuvastab juurdlus.

Ballastitankidesse öö jooksul vett lisandunud ei ole. Täpsed vigastused tehakse kindlaks tuukriülevaatuse käigus, mille peab tellima omanik.

80 meetri pikkune kaebalaev oli tühi ning oli Peterburist teel Muuga sadamasse väetise järgi, mille sihtkoht on Island.

Piirivalvelaev Pikker hoidis alusel kogu öö silma peal. Varahommikul suundus olukorda kontrollima ka piirivalve reostustõrjelaev Kati. Piirivalvelaevad jäävad sündmuskohale olukorda jälgima ning on valmis võimaliku reostuse korral tegutsema.

Ilmastikuolud merel on head. Juhtunu asjaolude selgitamisega tegeleb veeteede amet.

Äksi (Aksi) saar asub Prangli külje all ning läheduse tõttu kutsutakse teda ka vahel Väike Prangliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles