Medvedev moodustas ajaloo võltsijatega võitlemiseks komisjoni

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev
Vene president Dmitri Medvedev Foto: AFP / Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev moodustas komisjoni, mille tegevusvaldkonda kuuluvad vastuaktsioonid katsetele võltsida ajalugu Venemaa huve kahjustades.


Kremli pressiteenistuse teatel allkirjastas Medvedev ukaasi vastava komisjoni moodustamisest Vene Föderatsiooni presidendi juurde, vahendas Interfax.

Komisjon hakkab ukaasi kohaselt koguma ja analüüsima infot ajalooliste faktide ja sündmuste võltsimisest, mille eesmärk on madaldada Vene Föderatsiooni rahvusvahelist mainet. 

7. mai videopöördumises Suure Isamaasõja teemal rääkis Medvedev, et üha sagedamini tuleb puutuda kokku ajaloo võltsimisega, mis on muutunud «karmimaks, vihasemaks ja agressiivsemaks».

Riigipea väitel on faktide väänamine tihtilugu sihilik. «Me ei pea sulgema silmi sõja õudse tõe ees. Ja teisest küljest - me ei luba kellelgi seada kahtluse alla meie rahva kangelastegusid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles