Keskerakonna tulumaksuküsitlus võtab veebilehe külastajalt salamisi toetushääle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna veebilehel asuv tulumaksu hääletus.
Keskerakonna veebilehel asuv tulumaksu hääletus. Foto: www.keskerakond.ee

Tuntud IT-spetsialist ja häkker Tõnu Samuel tõestas, et ID-kaardiga Keskerakonna veebilehel olevat astmelise tulumaksu küsitlust külastades läheb heauskse külastaja toetushääl kirja ka siis, kui ta erakonna ideed toetada ei soovi.


Ehkki Keskerakond räägib, et tegemist on e-hääletuse sarnase protsessiga, tekib Samuelil häkkimise käigus küsimus: kes on neile väljastanud veebiserveri sertifikaadi?

Üllatus tabab lehe külastajat aga siis, kui pärast autentimist aken sulgeda - hääl läheb kirja, kuigi külastaja pole seda kinnitanud ega allkirjastanud.

Toobal: Samueli süüdistused on alusetud

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali hinnangul on kurikuulsa häkkeri Tõnu Samueli süüdistused Keskerakonna astmelise tulumaksu kampaania vastu täiesti alusetud.

«Ilmselgelt täidab palgaline häkker Samuel Reformierakonna või mõne muu partei tellimustööd ning valetab teadlikult, nagu esineks meie allkirjade kogumise kampaanias mingeid tehnilisi probleeme,» teatas Toobal. «Selge on, et Tõnu Samuel häkkis Keskerakonna kodulehte ja erakond pöördub selles küsimuses selguse saamiseks politsei poole.»

«Juba see fakt, et Samuel Reporteri videos avalikult kasutab kellegi teise isiku ID-kaarti on ebaseaduslik ning näitab väga hästi, millise mehega tegemist on ja kui «tõsiseltvõetavad» ning «ausad» tema väited on,» lausus Toobal.

«Astmelise tulumaksu toetuseks allkirjade kogumise lehel lähevad arvesse ainult kinnitatud hääled. See fakt, et iga interneti lehekülg registreerib kõik külastused, ei tähenda, et need loetaks toetusallkirjadeks. Samamoodi ei tee Reformierakonna kodulehe külastamine kellestki veel oravapartei fänni,» lausus Toobal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles