Narkokomissar Vallo Jäärats jäi süüdi ka riigikohtus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Jäärats
Vallo Jäärats Foto: Peeter Langovits

Riigikohtu kriminaalkolleegium jättis muutmata ringkonnakohtu otsuse, millega tunnistati endine ülemkomissar Vallo Jäärats süüdi suure koguse kokaiini korduvas ebaseaduslikus käitlemises, ebaseaduslikus jälitustegevuses ja altkäemaksu võtmises.


Samas mõistis kolleegium ta õigeks ametiseisundi kuritarvitamises, teatas riigikohus.

Jäärats tegi ebaseaduslikke jälitustoiminguid, mis seisnesid tuttava palvel ühe telefoninumbri kõneeristuse tegemises ja teise teletelefoninumbri kasutaja tuvastamises politseiandmebaase kasutades.

Samuti tunnistati Jäärats süüdi selles, et ta edastas kokku kaheksal korral oma tuttavale politseiandmebaasist infot, saades selle eest altkäemaksuna kasutada sõiduautot ja korterit. Lisaks sellele ostis Jäärats 2003. aastal kahel korral 50 000 krooni eest 100 grammi kokaiini ja müüs selle 60 000 krooni eest edasi.

Teda süüdistati ka ametiseisundi kuritarvitamises, mis seisnes selles, et väidetavalt avaldas Jäärats tema kätte sattunud Soome keskkriminaalpolitsei operatsiooni puudutava jälitusinformatsiooni kõrvalisele isikule. Selles teos mõistis riigikohus Jääratsi õigeks, sest süüdistuse tekstis oli jäetud nõuetekohaselt kirjeldamata kuriteoga tekitatud kahju.

Ringkonnakohtu poolt Jääratsile kuritegude kogumi eest liitkaristusena mõistetud 4-aastase tingimusliku vangistuse jättis riigikohus aga muutmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles