Ansip kohtub rahvusvahelise usujuhiga

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franklin Graham Honduurases koos väikese tüdrukuga, kes sai abipaki Grahami heategevusorganisatsioonilt.
Franklin Graham Honduurases koos väikese tüdrukuga, kes sai abipaki Grahami heategevusorganisatsioonilt. Foto: Internet

Kolmapäeval kohtub valitsusjuht Andrus Ansip rahvusvahelise usujuhi ja pastori Franklin Grahamiga, kelle kiriku koduleht tutvustab Eestit maailmale alkoholismi ja kuritegevuse kantsina.


Valitsuse pressibüroo teatel teeb Graham Ansipile viisakusvisiidi, et tutvustada Billy Grahami Evangeelse Assotsiatsiooni ja oma evangeelse Lootuse festivali eesmärke.

Grahami organisatsiooni koduleht tutvustab Eestit Ida-Euroopa kõige sekulaarsema riigina. Ametlikel andmeil käib 1,3 miljoni elanikuga riigis pühapäeviti kirikus vaid 12 000 inimest.
Grahami organisatsiooni koduleht teatab, et kümnel viimasel aastal on vaimuhaiguste küüsi sattumine taevasse küündivalt kiiresti kasvanud. See on üks osa sekulaarse ühiskonna hädadest. Sama koduleht teatab, et Eesti probleemid on alkoholism, kuritegevus ja narkootikumid - sekulaarse ühiskonna tüüpvead.

Lisaks ei hoolitseta Eestis laste eest, kodutute hulk kasvab ja samuti tööpuudus ning süvenevad kõik muud majanduskriisi-aegsed probleemid. Grahami arusaama Eestist iseloomustab ka tõsiasi, et ristirahva ajalugu algab siinmail alles koos reformatsiooniga 16. sajandil.

Grahami Lootuse festival algab reedel. Kolmel järjestikusel õhtul on Tallinna Rocca al Mare spordihalli oodatud kokku kuni 30 000 inimest. Festivali korraldamisega on seotud suurem osa Eesti usuelu eliidist.

Graham on üks neid avaliku elu tegelasi, kes on teravalt kritiseerinud moslemeid ja islamiusku pärast terrorirünnakut Ameerika Ühendriikides. Peale oma isa Billy-nimelise assotsiatsiooni juhib Graham ka heategevusorganisatsiooni Samaritan's Purse (heategija rahakott).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles