Londonis avati Eesti Kool

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Eesti kooli logo.
Londoni Eesti kooli logo. Foto: Eesti Kooll Londonis

Eesti suursaadik Ühendkuningriigis Margus Laidre avas eile ametlikult Eesti Kooli Londonis.


Londoni Eesti Majas toimunud avamisüritusel tutvustasid kooli asutajad lastevanematele õppetööks tehtavaid ettevalmistusi ning tulevasi õpetajaid.

Suursaadik Margus Laidre sõnul on tegemist tähtsa kultuuriloolise verstapostiga ja kindlasti ühe olulise sündmusega Inglismaa eestlaste elus alates Eesti taasiseseisvumisest 1991. aastal. «Eesti Kooli asutamine ei näita üksnes siinse eestluse elujõudu, vaid ka inimeste jätkuvat hoolt oma keele ja kultuuri säilitamiseks võõrsil elades,» ütles Laidre.

«See puhtalt kodanikualgatuse vormis ja inimeste siirale entusiasmile rajanev algatus tekitab minus tunde nagu oleks omaaegse Aleksandrikooli avamise positiivne vaim kandunud 19. sajandi viimase veerandi Põltsamaa lähedalt Kaarlimõisast 21. sajandi alguse Londonisse,» lisas ta.

Eesti Kool Londonis on eesti õppekeelega kool, mille asutasid lapsevanemad Kaidi Paulson, Triinu Tubli ja Aili Nurk Eesti saatkonna toetusel tänavu kevadel. Regulaarset õppetööd on kavas alustada juba sel sügisel 3-14 aastaste lastega kaks korda kuus. Õppetöö aluseks on Eesti riiklikud õppekavad ning -materjalid. Lapsi hakkavad õpetama kvalifitseeritud õpetajad, kellel kõigil on olemas ka töökogemus Eesti koolides.

Eesti keelt on Eesti majades Londonis, Bradfordis ja Leicesteris õpetatud ka varem, Londonis on aastaid toimunud nii keeletunnid kui ka lastetuba ning Kesk-Inglismaal Catthorpes suviti peetav lastelaager tähistab sel aastal juba 60. juubelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles