Rahvaliit tegi ettepaneku mitte jätkata koalitsioonikõnelusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu õhupallid.
Rahvaliidu õhupallid. Foto: Margus Ansu.

Täna tegi Eestimaa Rahvaliidu juhatus volikogule ettepaneku mitte jätkata koalitsioonikõnelusi.

Rahvaliit leiab, et riik vajab kriisist väljumiseks ühtset ja tugevat valitsust, vahendas erakonna pressiesindaja.

Kui eelmisele valitsusele said saatuslikuks ületamatud erimeelsused, siis praegu on asunud Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) lõhkuma koostööd juba koalitsiooniläbirääkimiste käigus. Sellises õhkkonnas ei pea Rahvaliit
läbirääkimiste jätkamist võimalikuks.

Rahvaliidu juhatus ei toeta kava, kus kriisist tulenev raskus asetatakse vähekindlustatute õlule. Rahvaliit on veendunud, et riigieelarves tuleb tulude suurendamist ja kulude kärpeid vaadata koostoimes.

Rahvaliidu hinnangul ei ole võimalik kriisist väljuda ainult kärbetega, vaja on muuta maksupoliitikat. Iga täiendav kärbe toob tulevikus kaasa uued kärped laekumata maksude ja kasutamata euroraha näol. Seetõttu peab kriisist väljatulekuks leidma täiendavaid võimalusi riigi tulude suurendamiseks ning töökohtade hoidmiseks ja loomiseks.

Erakonna juhatuse ettepaneku osas peab nüüd otsuse langetama praegu koos istuv Rahvaliidu volikogu. Samuti istub praegu koos IRLi volikogu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles