USA katoliku piiskopid mõistavad abordiarsti tapmise hukka

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirik, mille eest George Tiller tapeti.
Kirik, mille eest George Tiller tapeti. Foto: AFP / Scanpix

Philadelphia kardinal Justin Rigali, kes juhib USA piiskoppide sündimata laste elude eest seismisega tegelevat komiteed, mõistis hukka abordiarst George Tilleri tapmise, kirjutab Vatikani uudistevõrk

Zenit

.

67-aastane Tiller oli Kansase Wichita naistekliiniku juht ja omanik. See on üks kolmest kohast Ühendriikides, kus saab aborti teha 21. rasedusnädalani (Eestis on abort lubatud 12. rasedusnädalani). Luterlasest Tiller lasti maha pühapäeval tema enda kodukiriku ees.

«Meie piiskoppide konverents ja kõik selle liikmed on korduvalt ja avalikult hukka mõistnud kõik vägivalla vormid meie ühiskonnas, sealhulgas nii abordi kui ka ebapädeva vägivalla juurde pöördumise ükskõik millise abordivastase poolt,» rõhutas kardinal Rigali.

«Sellised tapmised käivad vastu kõigele, mille eest me seisame ja mille eest me tahame, et meie kultuur seisaks: see on austus iga inimolendi elu vastu selle algusest loomuliku lõpuni,» jätkas kardinal Rigali. «Me palvetame doktor Tilleri ja tema pere eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles