Ines Karu röövi kavatsenud noormehed peavad lühikese aja trellide taga veetma

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ines Karu.
Ines Karu. Foto: Mihkel-Markus Mikk / SL Õhtuleht.

2007. aasta lõpus kasiinomiljonär Armin Karu tütart röövida plaaninud ning lunarahaks 15 miljonit eurot nõuda kavatsenud noormehed mõisteti täna süüdi.

Harju maakohtus tunnistas täna  23-aastase Viljar Kanguse, 22-aastase Ardo Tammissaare ja 20-aastase Rauno Kauri süüdi pantvangi võtmise katses ja mõistis neile karistuseks reaalsed vangistused ja tingimisi vangistused.

Kangusele mõisteti karistuseks nelja aasta ja kuue kuu pikkune vangistus, millest ta peab reaalselt ära kandma kuus kuud. Ülejäänud neli aastat vangistust kannab Kangus tingimisi nelja ja poole aasta pikkuse katseajaga.

Tammissaarele mõisteti karistuseks nelja aasta ja nelja kuu pikkune vangistus, millest ta peab reaalselt ära kandma neli kuud. Ülejäänud neli aastat vangistust kannab Tammissaar tingimisi nelja aasta ja nelja kuu pikkuse katseajaga.

Kaurile mõisteti karistuseks kolm aastat vangistust tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kõigi süüdimõistetute karistusaja hulka loetakse nende eelvangistuses viibitud aeg.

Süüdistatavatelt mõisteti välja kriminaalmenetluse kulud: Kanguselt kokku 35 619.25 krooni, Tammissaarelt  kokku 14 145.25 krooni ja Kaurilt kokku 31 450.45 krooni.

Süüdistuse kohaselt üritasid noormehed 2007. aasta oktoobrist kuni 2008. aasta jaanuarini Tallinnas ja selle vahetus ümbruses pantvangi võtta kasiinomiljonär Armin Karu tütart Inest.

Kuritegu jäi katsestaadiumisse tänu keskkriminaalpolitsei ametnike sekkumisele. Isikud peeti kinni pärast seda, kui uurijatel oli alust arvata, et kuriteoplaani oli hakatud ellu viima.

Noormeeste eesmärk oli sundida Ines Karu tapmise ähvardusel Armin Karu maksma lunaraha summas 15 miljonit eurot.

Kohtuasi lahendati kokkuleppemenetluses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles