Rahvusringhääling sai Baltikumis ainulaadse liikuva ülekandejaama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu uus ülekandejaam, mille juhtimiseks Margus Allikmaa oma venna palkas.
Rahvusringhäälingu uus ülekandejaam, mille juhtimiseks Margus Allikmaa oma venna palkas. Foto: ERR

Tele-, video- ja ülekandetehnika tootja Grass Valley koos kohaliku esindaja Hannu Pro-ga andsid täna Eesti Rahvusringhäälingule üle liikuva ülekandejaama, mis võimaldab teha kõrglahutusega televisiooniülekandeid ja -salvestusi.


Ülekandejaama ehitas Grass Valley Saksamaal Weiterstadtis vastavalt ERRi tellimusele. Tulemuseks on ainuke liikuv ülekandejaam Baltikumis, mis võimaldab teha kõrglahutusega televisiooniülekandeid ja -salvestusi kuni 16 kaameraga.

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul oli uue ülekandejaama soetamine ka praegust majanduslikult keerulist aega arvestades möödapääsmatu investeering.

«ETV vana ülekandejaam oli nii moraalselt kui ka füüsiliselt vananenud juba üle igasuguse mõistliku piiri. Sestap oli uue ülekandejaama soetamine vältimatu. Poleks mõistlik kokku hoida selle pealt, et hankida vananenud tehnika, mille abil pole võimalik toota kvaliteetset pilti, mida kõlbaks ka tulevastele põlvedele säilitada. HD ehk kõrglahutusega televisiooni tulek on osutunud kiiremaks kui me veel poolteist aastat tagasi oskasime prognoosida. Esimene ja erakordne võimalus toota ise HD-pilti on meil juba laulupeol, kahest kontserdist. Suurte ülekannete kõrval võimaldab uus ülekandejaam toota edaspidi ka kogu arhiiviväärtuslik materjal - teatrietendused, kontsertsalvestused, laulu- ja tantsupeod, teised kultuuriloolise väärtusega sündmused - senisest kvaliteetsemalt,» rääkis Allikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles