Galerii: väikelennukite mälestuslend Tallinna kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiendat korda toimuv Eesti Era- ja Harrastuspilootide Liidu korraldatud grupilend Tallinna kohal kõikide hukkunud pilootide, langevarjurite ja Nõukogude  võimu poolt Siberisse küüditatute mälestuseks. Priit Palumaa, Ikarus C42
Viiendat korda toimuv Eesti Era- ja Harrastuspilootide Liidu korraldatud grupilend Tallinna kohal kõikide hukkunud pilootide, langevarjurite ja Nõukogude võimu poolt Siberisse küüditatute mälestuseks. Priit Palumaa, Ikarus C42 Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Era- ja Harrastuspilootide Liit korraldas täna keskpäeval viiendat aastat mälestuslennu Tallinna kohal, et avaldada austust kõikidele hukkunud pilootidele, langevarjuritele ja nõukogude võimu poolt Siberisse küüditatuile.

Harrastuspilootide liidu juhatuse Liige Hendrik Agur ütles, et ehkki tavaliselt on mälestuslendu tehtud viiest lennukist koosneva grupiga, oli täna tehnilistel põhjustel lendamas vaid kolm.

«Aga lennukite arv pole tähtis, meile on oluline see, et lennuga mälestame leinapäeval nõukogude võimu tõttu hukkunuid.»

Lend üle kõigi linnaosade võttis aega umbes 40 minutit. Taevas oli küll pilvine ning ilm tuulisevõitu, kuid Aguri sõnul kulges sellegipoolest lend hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles