Juveeliröövlite üle mõistetakse kohut Prantsusmaal

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juveelipood
Juveelipood Foto: SCANPIX

Harju maakohus loovutas 2009. aasta juunis-juulis Prantsusmaale kohtupidamiseks isikud, keda kahtlustatakse 2007. aasta maikuust 2008. aasta detsembrini Pariisis toimepandud neljas relvastatud juveeliäri röövis, millega tekitati kokku rohkem kui 1,4 miljoni euro suurune kahju.


Isikud peeti kinni 9. juunil Tallinnas Eesti keskkriminaalpolitsei ja Prantsuse politsei ühisoperatsiooni käigus.

Kokku on neis juveeliröövides kahtluse all kaheksa isikut, kellest kolm olid juba eelnevalt kinni peetud teiste kuritegude eest. Kahe kurjategija suhtes on käimas ka muud kriminaalmenetlused ning nende loovutamine saab toimuda pärast kohtulahendite jõustumist.

Prantsuse seadus näeb relvastatud röövi eest maksimaalse karistusena ette kuni 30-aastase vangistuse.

«Toimunud operatsioon näitas rahvusvahelise ühistegevuse tähtsust piiriülese kuritegevuse vastases võitluses ning Eesti ja Prantsuse politsei vahelist head koostööd,» toonitas kriminaalmenetlust juhtinud riigiprokurör Eve Olesk. Eraldi märkis Olesk Eesti keskkriminaalpolitsei professionaalset tegutsemist, mis viis kõigi kahtlustatavate tabamiseni.

Juuni lõpus saatis Prantsusmaa sise-, ülemeremaade ja kohalike omavalitsuste minister Michėle Alliot-Marie Eesti siseministrile kirja, milles tänab politseiametnikke, kelle abil tuvastati ja vahistati Pariisi juveeliärides röövimisi toime pannud kurjategijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles