Ministeerium: homoabielu seadustamist ei kaaluta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari aasta eest Tallinnas toimunud homopraadi osalised.
Paari aasta eest Tallinnas toimunud homopraadi osalised. Foto: Peeter Langovits

Justiitsministeerium teatas, et praegu ei kaaluta ühtegi äsja valminud analüüsis väljapakutud vabaabielu reguleerimise vormi, kindlasti mitte ka geiabielude seadustamist.

Ministeeriumis valmis äsja mitteabielulise kooselu ja selle õigusliku regulatsiooni analüüs,  mille eesmärk oli tänase mitteabielulist kooselu puudutava õigusliku ja sotsiaalse olukorra fikseerimine ja tulemuste edastamine argumenteeritud diskussiooni algatamiseks.

«Analüüsiga oli hõlmatud nii eri- kui samasooliste isikute kooselu, seega puudutavad analüüsi järeldused ka heteroseksuaalseid abielus mitteolevaid paare,» rõhutas ministeeriumi pressiesindaja teates.

«Küll aga kordame üleskutset konstruktiivsete ettepanekute saatmiseks analüüsis toodud võimalike tegevussuundade ning teema edasise käsitlemise osas kõigilt asjast huvitatud isikutelt ja organisatsioonidelt,» lisas esindaja.

Analüüsis käsitletakse mitteabielulise kooselu mõistet ja olemust, sellise kooselu seost põhiõigustega, antakse ülevaade mitteabielulise kooselu eri regulatsioonivormidest ning kaardistatakse mitteabielulise kooselu erinevad õiguslikud aspektid tänases Eestis (sh. näiteks pärimisõiguses, maksuõiguses ja üürisuhetes)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles