Riik võtab luubi alla maksupettused ja majanduskuriteod

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile Võrus toimunud siseminister Marko Pomerantsi ja justiitsminister Rein Langi kohtumisel otsustati tõstatada järgmise aasta prioriteetseteks uurimisvaldkondadeks maksupettused ja rasked majanduskuriteod.

Sise- ja justiitsministeeriumi vahel sõlmiti 2005. aastal niinimetatud «Laulasmaa deklaratsioon», kus on kokku lepitud kuritegevuse vastase võitluse eelistustes.

Kuna praeguse keerulise majandusolukorra tõttu võib tekkida riigimaksudest kõrvalehiilimise oht, võib see tähendada, et riigieelarvesse jääb saamata miljonite kroonide väärtuses tulu.

Seetõttu otsustasid sise- ja justiitsminister lisada «Laulasmaa deklaratsiooni» maksupettuste ja raskete majanduskuritegude uurimisvaldkonnad.

Lisaks peetakse «Laulasmaa deklaratsiooni» kohaselt oluliseks võitlust alaealiste poolt ning alaealiste suhtes toimepandud kuritegevusega, esmajärjekorras lapsohvritega vägivalla- ja seksuaalkuritegudega.

Oluline roll on ka võitlusel organiseeritud kuritegevusega, esmajärjekorras narkootiliste ning psühhotroopsete ainetega seotud kuritegevusega, inimkaubandusega ning kriminaaltulu (sealhulgas korruptiivse tulu) ja rahapesuga seotud kuritegevusega.

Eile toimunud kahe ministeeriumi vahelised väljasõiduistungid said praeguse koostöövormi 2005. aasta 22. augustil, mil Laulasmaal toimunud konverentsil allkirjastasid siseminister ja justiitsminister ühise, kuritegevuse vastase võitluse prioriteetide ja eesmärkidega deklaratsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles