2010. aasta riigieelarve peab jääma kolme protsendi defitsiidi piiresse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
riigieelarve
riigieelarve Foto: Repro

Rahandusministeerium paneb eelarvet kokku eeldusega, et riigi tegevus- ja personalikulusid kärbitakse 2010. aastal läbivalt üheksa protsenti tänavusest, kirjutavad Argo Ideon ja Hanneli Rudi ajalehes Postimees.

Ometi ei kahane kulud kõikjal. Suurim kasv ootab järgmisel aastal ees keskkonnaministeeriumi - see tuleneb lootusest kasutada tänavusest palju enam EL abirahasid.

Rahandusministeeriumi määratud riigieelarve piirsummade alusel saab keskkonnaministeerium 2010. aastal kulutada 3,15 miljardit krooni, võrrelduna hetkel kehtiva eelarve 2,33 miljardiga.

Nii suure eelarvekasvu taga on ajal, mil kõiki kulusid kärbitakse, Euroopa Liidu abirahad - järgmisel aastal on kavandatud toetusi kasutada ca 2,5 miljardit krooni, mis on umbes ühe miljardi võrra rohkem kui tänavu.

Haridus- ja teadusministeeriumile lisandub 1,35 miljardit ning majandusministeeriumile 490 miljonit krooni välisabi.

Hanno Pevkuri (Reformierakond) juhitud sotsiaalministeerium, kes ainsana pole seniajani suutnud oma eelarvetaotlust ära saata, peaks piirsumma järgi 2010. aastal kokku hoidma ligikaudu kolm miljardit krooni.

Kõige rohkem väheneb järgmisel aastal rahandusministeeriumi eelarve - 40 protsenti. Drastilise arvu taga on teise pensionisamba maksete peatamine.

Kaitseministeeriumi eelarve kahaneks piirsumma alusel järgmisel aastal enam kui 11 protsenti.

Teistel ministeeriumidel on eeldatavad muutused suhteliselt väiksemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles