Sergei Metlev kaebas ajalehe MK-Estonia kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Сергей Метлев.
Сергей Метлев. Foto: Peeter Langovits

Märtsis Venemaa suursaadiku väljaütlemisi kritiseerinud ja seetõttu skandaali sattunud Õpilasesinduste Assamblee peasekretär Sergei Metlev kaebas venekeelse nädalalehe MK-Estonia au teotamise eest kohtusse.

Metlev teatas, et Harju Maakohus võttis menetlusse tema hagi väljaande MK- Estonia vastu au teotamisega tekitatud mittevaralise kahju hüvitamise nõudes. Hageja soovib rahalist hüvitist talle ajalehes avaldatud artikliga tekitatud moraalse kahju eest.

Märtsi lõpus avaldas iganädalane venekeelne leht MK-Estonia artikli pealkirjaga «Sergei Metlevi auminutid».

«Artikkel on kirjutatud läbivalt au teotavas vormis, sisaldab väidetavate anonüümsete klassikaaslase tsitaate, mis on täis vihkamist ja vaenu,» leiab Metlev.

«Artiklis olid väljavõtted ka suhtlusportaali odnoklassniki.ru foorumist, milles on palju ebatsensuurseid väljendeid ning üleskutseid füüsilisele vägivallale,» lisas ta teates.

«Võttes arvesse Eesti Vabariigi põhiseaduse ja Euroopa Inimõiguste harta sätteid, mis kaitsevad inimese head nime ja reputatsiooni, nõuab hageja kostjalt moraalse kahju hüvitamist kohtu äranägemisel,» teatas Metlev.

Tema huve selles kohtuasjas esindab vandeadvokaat Meelis Pirn advokaadibüroost V.Kaasik & Ko.

«Positiivse kohtuotsuse korral annetan kogu summa, ükskõik milline see saab olema, Õpilasesinduste Assambleele. Selline samm aitab täiendavalt toetada organisatsiooni tegevust, mis on suunatud vene õppekeelega koolide õpilaste huvide kaitsmisele ja esindamisele Eesti riigis,» teatas Metlev.

17-aastane Mustamäe reaalgümnaasiumi 11. klassi õpilane Metlev kritiseeris märtsi algul Venemaa suursaadikut Nikolai Uspenskit Vene ajalehes Tribuna avaldatud arvamuse eest, milles suursaadik väitis, et Eestis viiakse keelenõuete märgi all läbi õpetajate kaadripuhastust ning koolides toimub mitteavalik venekeelsete õpilaste ahistamine. Metlev avaldas siis arvamust, et Vene Suursaatkond võiks vähem sekkuda Eesti siseasjadesse, eriti mis puudutab lõimumist ja keeleõpet, sest see lisab pingeid vaid juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles