Ivo Rull: Tallinna raad beibestub

Ivo Rull
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Rull.
Ivo Rull. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Pakkuge, kes võiks järgmisel valimiseelsel viaduktiavamisel kanda linnapea Savisaare mappi või vihmavarju?

Variandid: 1. Vanilla Ninja Katrin Tallinna linnavalitsuse referendi ametis, 2. Nexuse Helen Tallinna turvakeskuse kommunikatsioonijuhi ametis, 3. Liis Lass Tallinna botaanikaaia turundusjuhi ametis.



Vastust teab ilmselt vaid linnapea ihuimagoloog Linnar Priimägi, kelle üks õpetusi kõlab nõnda: kuninga mängib suureks õukond! Huvitav, kas vananeva meeri peavad imagoloogi arvates nüüdisajal tõesti suureks mängima beibed?! Või on tegemist lihtsalt vanahärra enda ealisest iseärasusest tuleneva sooviga – et vähemalt reiting tõuseks? Aga vahest on lihtsalt nõnda, et tabloidmeedia poolt tühjaks tõmmatud staarikesed (Mikk Saar, Henrik Normann jt) korjab lõpuks oma hõlma alla jällegi Keskerakond. Nagu alati, et olla nende kiiluvees populaarne.



Probleem on muidugi tõsisem. Maksumaksja raha eest palkab keskerakondlik linnavalitsus hästitasustatud töökohtadele inimesi, kelle võimalikku kompetentsust selles valdkonnas on avalikkuse eest senini jõuliselt varjanud kas blond tukk või sügav dekoltee. Aga just viimased komponendid peaksid tsentristide arvestuse kohaselt tooma neile eelseisvatel linnavolikogu valimistel hulga noorte hääli.



Nüüd räägin teile tõsimeeli tsipa PRist, mis, nagu kõigile teada, on täielik raketiteadus. Olen ammugi leppinud kurva tõsiasjaga, et avaliku sektori organisatsiooni suhtekorraldajaks võib üleöö hakata peaaegu igaüks. Sest kõik selle ametikoha täitnud suhtlevad ju täitsa vabalt! Aga ma ei soovi leppida asjaoluga, et oma käe sügavalt näiteks pealinna maaomanike või poepidajate taskusse surunud Tallinna raad pillutab sealt kahmatud raha laiali lõdva randmega. Muu hulgas ka oma ametiülesanneteni ilmselt sisuliselt mitte küündivatele beibedele. Lihtsalt selle eest, et nad on ilusad ja õiges erakonnas. 



Olgu kohe öeldud, et mulle meeldivad kenad naised ja et olen suhteliselt tolerantne ka Keskerakonna suhtes. Kui aga linnavalitsuses saavad kokku poliitiline populism ja showbusiness oma madalaima ühisnimetaja tasemel, on minu taluvuse piir käes.



Seda enam, et pealinn vajab just nüüd ja praegu tõsiste otsuste langetamist, milleks oleks vaja kaasata kompetentseid spetsialiste.



Tallinn kulutab tänavu propagandale ligi 50 miljonit krooni. Samal ajal kaalutakse ligi 100 miljoni krooni laenamist, et lappida üha suuremaks kärisevaid eelarveauke. Ehedamat kaasaegse potjomkinluse näidet annab otsida.



Mul on end Ülemiste voogudesse peitnud vanakesele vaid üks palve – on aeg tulla välja, et alustada tõsieluseriaali «Tallinn vajab tegelikku vahetust!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles