Muhu sillatrassilt leiti miinitraaleri vrakk

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguse praamitee all leiti sõjaajal uputatud vrakk.
Praeguse praamitee all leiti sõjaajal uputatud vrakk. Foto: Andres Teiss/ Postimees.

Mandri-Eesti ja Muhu vahelise püsiühenduse täiendava, allveearheoloogilise uuringu käigus tuvastati trassi nr 2 (sild paralleelselt praamiteega) lähipiirkonnas 1941. aastal uputatud miiniveeskaja vrakk.

Eesti meremuuseumi teadur Vello Mäss arvates on tegemist ebamugava objektiga, sest see on suur vrakk ning plahvatuse tagajärjel on selle riismeid seal palju, kirjutab Oma Saar.

Miiniveeskaja-traaleri Suuropi pardal oli enne hukkumist 1941. aastal 70 meremiini ning ei ole teada, kas ja kui põhjalikult see ala pärast sõda demineeriti.

Maanteeameti projektijuhi Kadri Auväärti sõnul tuleb miinidega igal pool arvestada, kuid vrakk ei ole kriitiline faktor, mis trassi välistaks.

Ent kui otsustatakse see alternatiiv valida, tuleb sillaehitusel sellele täiendavat tähelepanu pöörata ning hinnata, kas see asjaolu mõjutab trassi hinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles