Välisministeerium esitas Vene saatkonnale noodi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Eesti välisministeerium esitas teisipäeval Venemaa saatkonnale Tallinnas noodi, küsides selgitusi kaubalaeva Arctic Sea kaaperdamise kohta ja ametlikku kinnitust Venemaa väidetele, et arreteeritud kaaperdajate hulgas oli neli Eesti kodanikku.


Venemaa kaitseministri Anatoli Serdjukovi väitel on kaubalaeva Arctic Sea arvatavate kaaperdajate seas neli Eesti, kaks Läti ja kaks Vene kodanikku.

Paeti sõnul pole kindel, kas tegemist oli üldse Eesti kodanikega. Ja kui ongi Eesti kodanikud, siis mis on nende nimed ja millised on kinnipidamise asjaolud, lisas ta.

Pärast Serdjukovi väidet on Eesti välisministeerium suhelnud Vene välisministeeriumiga Moskvas, Venemaa saatkonnaga Tallinnas, Vene piirivalvega, Vene Interpoli esindusega, FSB ja Vene kaitseministeeriumiga. «Ometi pole me saanud kinnitust ega teavet kinnipeetute kohta,» lisas ta.

Eesti-Vene konsulaarkonventsiooni artikli 39 järgi tuleb teist riiki selle kodaniku kinnipidamisest teavitada hiljemalt kolme ööpäeva jooksul. Paet meenutas, et arvatavad kaaperdajad peeti kinni eile öösel.

Eesti Välisministeerium esitas Vene Föderatsiooni suursaatkonnale Tallinnas noodi, et küsida selgitusi laevaga Arctic Sea seotud asjaolude kohta ning saada kinnitust väidetele, et kinnipeetute hulgas on Eesti kodanikke. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles