Vene leht: Arctic Sea kaaperdajad palkas tööle üks ELi liikmesriik

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea
Kaubalaev Arctic Sea Foto: AFP / Scanpix

Venemaa jõustruktuuride allika väitel oli ühe Euroopa Liidu liikmesriigi eriteenistus palganud nüüdseks vahi alla võetud «piraadid» Arctic Sea'd kaaperdama, kirjutab tänane Moskovskii komsomolets (MK).


Kaubalaeva pardal veeti ebaseaduslikult relvi, väidab ajaleht. Kellele need kuulusid ja kellele need mõeldud olid, pole selge.

Venemaa relvajõudude tegutsemine kaubalaeva intsidendis võib olla täiendavaks kinnituseks väidetele, et pardal oli midagi «tähtsat ja hinnalist,» kirjutab ajaleht.

Nn piraadid kogu looga tõenäoliselt ise kuigi palju kursis ei olnud, kirjutab leht. Nad teadsid vaid seda, et laev tuleb kaaperdada ja toimetada konkreetsesse kohta.

Puidulastiga Arctic Sea asus Pietasaarist teele 22. juulil ja pidi 4. augustiks jõudma sihtkohta Alžeerias. Praegustel andmetel laev kaaperdati Läänemeres ja pärast laiaulatuslikke otsinguid leiti üles Atlandi ookeanist Roheneemesaarte lähistelt. Vene sõjalaevad vabastasid Arctic Sea venelastest meeskonna 17. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles