Narva võtab piiriületajatelt kümnist

Gerli Romanovitš
, Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Varem veoautode piiriületuse eest ebaseaduslikku tasu küsinud ja selle eest õiguskantsleri käest nahutada saanud Narva linnavalitsuse korraldusega on nüüd sõiduautodel võimalik 300 krooni eest kiiremini üle piiri pääseda.



Narva linnavalitsuse otsusega on võimalik munitsipaalettevõtte AS Transservis-N kaudu saada üle piiri tavapärase ööpäevase ootamise asemel mõne tunniga, makstes 300 krooni.

Selleks tuleb helistada tasulisel telefoninumbril vähemalt 12 tundi enne võimalikku piiriületust ning pärast 300 krooni maksmist saab inimene paberi ja aja, millal ta piiripunkti sõitma peab.

«On inimesi, kellel on piiri ületamisega kiire ning kes on selle eest valmis ka maksma. Miks siis mitte sellist teenust pakkuda,» põhjendas Narva linnapea Tarmo Tammiste otsust.

Kuna tagatud on ka tasuta piiriületus, siis ei pea Tammiste vastuvõetud otsust seadusega vastuolus olevaks ega näe suurt probleemi ka selles, et need, kes tavalises järjekorras piiriületust ootavad, peavad selle tõttu kauem järjekorras olema.

Raha teenuse eest jääb ASile Transservis-N piiriületuse korraldamisega seotud kulude katteks. Küsimusele, miks linna ettevõte otsustas teenust pakkuda tasulisel numbril, vastas linnapea: «Aga miks mitte?»

Linnapea sõnul on kindlasti neid, kes sellise teenusega rahul ei ole, aga ka neid, kes sellega rahul on. «Me ei ole laadatolad, kes peavad kõigile meele järele olema,» ütles ta.


Siseministeeriumi avalike ja välissuhete osakonna juhataja kohusetäitja Anne-Maarja Olei sõnul ei ole ministeerium pädev andma Narva linna otsusele õiguslikku hinnangut, kuid ta kinnitas, et ministeerium võtab otsuse luubi alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles