Ekspolitseinikud loovad vabatahtlikest otsingurühma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punasel Ristil on üle Eesti vabatahtlikest koosnevad rühmad, kes on saanud väljaõppe kadunud inimese otsimiseks.
Punasel Ristil on üle Eesti vabatahtlikest koosnevad rühmad, kes on saanud väljaõppe kadunud inimese otsimiseks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kadunud inimesi otsiv ekspolitseinike sihtasutus plaanib luua koostöös kaitseliitlastega kogu Eestit hõlmava ja välkkiirelt reageeriva vabatahtlike maastikuotsingu meeskonna.


Ühe kadunute otsija Aare Rüüteli sõnul jagavad maastikuotsingud kahte rühma - operatiivsed ja plaanitud, kirjutab Õhtuleht.

Operatiivsete puhul on vaja kiiresti reageerida, sest kusagil on inimene hätta sattunud ja olnud mõne tunni kadunud ning aeg jookseb tema kahjuks.

Plaanitud otsingu puhul on kuupäev kauem ette teada, ülesanne on leida üles kadunuks jäänud inimene või välistada tema asumine konkreetses piirkonnas ning sel juhul pole tegemist enam elava inimese otsinguga.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva otsi-päästa-evakueeri-rühmast (OPER) kapten Venno Slugeni sõnul hakatakse tegutsema ekstreemtingimustes ning vajadusel kasutatakse ka erivarustust, alustades päästeülikondadest kuni julgestusköite ja raadiojaamadeni, mis on juba olemas ja mida vabatahtlikud ise muretsema ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles