Pärnu rannapargis algavad rekonstrueerimistööd

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rannapark.
Pärnu Rannapark. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Esmaspäeval alustatakse Pärnus rannapargi rekonstrueerimistöödega, mille tulemusena peaks tekkima linna elanikele ning linna külastavatele turistidele atraktiivne, aasta läbi kasutatav ja turvaline vaba aja veetmise keskkond.

Pärnu rannapargi rekonstrueerimisprojekt hõlmab rannapargi ala, mis jääb Tammsaare, Lehe, Supeluse tänavate ja Ranna puiestee vahele ning Ranna puiesteest mere poole jääva ala Lehe ja Supeluse tänavate pikenduse vahel.

Pärnu rannapargi rajamist alustati 1882. aastal. Park on olnud alates 1959. aastast looduskaitse all ning tuntud liigirohke pargina. Viimased rekonstrueerimistööd toimusid pargis umbes 40 aastat tagasi.

Praeguseks on pargi teekatted ja valgustus amortiseerunud. Viimasest tingituna on suurenenud kuritegevuse oht ning vähenenud on ka pargi kasutamine linnaelanike ja külastajate poolt. Samuti on amortiseerunud laste mänguväljaku osa, millel on asukohta arvestades suur kasutajate potentsiaal.

Park asub kesklinna ranna kõrval ning rekonstrueerimise järgselt on see jätkuks praeguseks juba korrastatud rannapromenaadile.

Projekti järgi on rekonstrueeritava pargiala traditsiooniline osa jagatud teemade ja kasutuse järgi omakorda erinevateks aladeks– peaväljak, kunsti väljak, seltskondlike sportmängude väljak ning rahu väljak. Merepoolsele pargialale tuleb uus laste mänguväljak, kus on atraktsioone erinevale eale.

Projekti rahastatakse Euroopa Liidu Regionaalarengufondi meetmest «Linnaliste piirkondade arendamine». Meetmest saadav toetussumma on 17 929 667 krooni ning Pärnu linn tasub kogu Rannapargi rekonstrueerimise projektist omaosalusena 3 164 059 krooni, mis moodustab 15 protsenti projekti abikõlbulikest kuludest.

Rannapargi rekonstrueerimistööde lõpp on planeeritud 2010. aasta maisse. Vastavalt läbi viidud riigihankele on ehitustööde teostajakas AS YIT Ehitus.

Eelmisel aastal valmis «Pärnu Rannapargi renoveerimise põhiprojekt», mida rahastati  2006.-2008. aastal  Pärnu linnaeelarvest 352 900 krooniga ja keskkonnainvesteeringute keskuselt 231 200 krooniga.

Töid alustatakse olemasolevatele puudele kaitsete ning seejärel vee-ja kanalisatsioonitrasside paigaldusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles