Rakvere politsei tabas joobes taksojuhi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Möödunud reede õhtul pidas politsei kinni alkoholijoobes taksojuhi, kes sõidutas välismaalastest perekonda Rakverest Sagadisse.

Reede õhtul kella 22.20 ajal märkas politseipatrull Rakvere vallas Kisuvere külas taksoteenust osutavat sõiduautot Renault Megane, mille sõidustiil oli ebakindel.

Taksojuhi, 52-aastase Reinu, dokumentide kontrollimisel oli autost tunda alkoholilõhna.

Rein toimetati politseiosakonda, kus tal tuvastati tõendusliku alkomeetriga keskmine joove ja ta suhtes algatati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis.

«Arvestades töö spetsiifikat on ühissõidukijuhtidel äärmiselt suur vastutus sõitjate ees ja nende esmaseks ülesandeks on tagada ohutu sõitjatevedu. Alkoholijoobes sõidukirooli istumine näitab aga täiesti hoolimatut suhtumist oma klientidesse,» kommenteeris juhtumit Rakvere politseiosakonna ülemkomissar Lembit Kalda.

Kuna tegemist oli hotelli taksoga, mis sõidutas välismaalasi Sagadisse, siis klientide edasiseks teenindamiseks kutsuti uus takso.

Eile lahendas Viru maakohus Reinu suhtes alustatud kriminaalmenetluse kiirmenetluse kokkuleppe korras. Rein mõisteti süüdi ja teda karistati nelja kuu pikkuse tingimisi vangistusega, katseajaks määrati üks aasta ja kuus kuud.

Samuti võetakse kohtuotsuse jõustumisel talt ära mootorsõiduki juhtimise õigus neljaks kuuks. Peale selle tuleb Reinul järgida katseajal ka kontrollnõudeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles