Prantslane hakkab arendama ülikooli IT-d

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marlon Dumas
Marlon Dumas Foto: Postimees.ee

Tartu Ülikooli nõukogu leidis tarkvaratehnika professuuri uue erakorralise professori Marlon Dumase rahvusvahelise konkursi abil.

Konkursil osalenud kümne kandidaadi hulgast hindas rahvusvaheline ekspertkomisjon Dumast kõige tugevamaks. «Kandidaadid olid kõik välismaalt, Soomest Austraaliani ja USAst Hongkongini,» kirjeldas Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi juhataja Tiit Roosmaa.

Roosmaa sõnul pidasid komisjoni eksperdid Dumast ääretult tugevaks ja aktiivseks teadustöös, mis oli põhiline valimiskriteerium. Dumas on oma teadustööga tarkvaratehnoloogia vallas saavutanud laialdast rahvusvahelist tunnustust.

Professor Dumas nimetas ees ootavat tööd huvitavaks võimaluseks. Oma põhiülesandeks peab ta tõhusa õpikeskkonna loomist, et tudengid saaksid kasutada oma täit potentsiaali: «IT-tööstuse ja ettevõtjate uksed on innovatsioonile avatud ning just seda saavadki pakkuda infotehnoloogia tippspetsialistid.»

Järgmise aasta alguses tööle asuva Dumase esimeseks ülesandeks saab IT-alase magistri- ja doktoriõppe tugevdamine ja selle viimine rahvusvahelisele tipptasemele.

Dumas töötab praegu Austraalias Queenslandi Tehnoloogiaülikoolis tarkvaratehnoloogia professorina.

Tartu Ülikooli tarkvaratehnika professuurist tahetakse luua teadusrühm, mis koolitaks IT-spetsialiste Baltimaade tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles