Estonia huku mälestuseks kõndisid kaasa vähesed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõnikümmend inimest kõndis täna Tallinnas Estonia katastroofis hukkunute mälestusmärgi juurest Viimsisse, et mälestada meres külma haua leidnud kaaslasi.

13 ja poole kilomeetri pikkune jalgsirännak kulges Estonia katastroofis hukkunute mälestusmärgi juurest Tallinna sadama terminalide eest läbi Kadriorgu Russalka juurde, edasi Piritale, mööda mere kallast Meriväljale ja lõpuks Viimsi Jaakobi kiriku juurde Pringi külas.

Üks mälestusrännaku korraldajatest, Viimsi Püha Jaakobi koguduse õpetaja Mikk Leedjärv ütles, et osavõtjaid oli kahjuks vähe, umbes 30 ringis, kuid mälestusteenistusel Viimsis see-eest üle 100.

Leedjärv märkis, et võib-olla pole Eesti inimestel lihtsalt kogemust sellistest üritustest osavõtuga. «Aga need inimesed, kes osalesid, olid väga õnnelikud, et see toimus,» ütles ta.

«Võimalik, et järgmisel aastal korraldame rännaku uuesti,» ütles Leedjärv. «Esimese korra kohta võib küll öelda, et oli kordaläinud üritus.»

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Viimsi Püha Jaakobi kogudus korraldas koostöös Eesti Kirikute Nõukoguga reisiparvlaev Estonia hukkumise 15. aastapäeva ja 65 aastat tagasi  1944. aasta sügisel toimunud kommunistliku okupatsiooni eest põgenenute, kuid vabadusse mitte jõudnud ja meres hukkunud inimeste mälestuseks mälestusrännaku.

EELK Viimsi Püha Jaakobi kogudus on Eesti noorimaid. Kogudus pidas oma esimese teenistuse 5. märtsil 1994.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles