Peterburis Neeva jõel lagunes Dvortsovõi sild

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dvortsovõi sild ehk Paleesild Peterburis
Dvortsovõi sild ehk Paleesild Peterburis Foto: AP / Scanpix

Peterburis ei suudetud ööl vastu tänast tõsta laevaliikluse jaoks üles Dvortsovõi silda, Neeva jõel ootas silla avanemist viis laeva.


Auto- ja raudteede ning sillaehitusega tegeleva firma Mostotrest spetsialistide sõnul ei avanenud silla keskosa metalli väsimise tõttu, vahendas

lenta.ru.

Telekompanii Peterburi Viies Kanal andmetel remonditi silda viimati 1970ndatel. Nüüdseks on avanemismehhanismid vananenud nii moraalselt kui füüsiliselt.

Ehitusspetsialistid on ammu rääkinud vajadusest vahetada välja metallist kandekonstruktsioonid. Need on pärit silla avamisaastast 1916, kui arvestati esmajärjekorras hobuveokite liikumisega. Tänapäeval peab sild kandma oluliselt suuremaid koormusi.

Linnavõimud kavandasid silla kapitaalremonti aastateks 2010-2011. Selleks ajaks püstitatakse kõrvale ajutine  sild, nagu tehti seda ka Blagoveštšenski ehk Leitnant Šmidti silla rekonstrueerimise ajal.

Silla keskosa avamine võttis öösel aega 50 minutit, läbipääsu ootas viis laeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles