Päästjad tahavad selgust võimaliku edasise palgakärpe asjus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärped
Kärped Foto: Lauri Kulpsoo

Päästetöötajate ametiühingu esindajad soovivad saada siseminister Marko Pomerantsile saadetud kirjas selgust, millises ulatuses ootab päästjaid ees palgakärbe või koondamine ning kes võtab vastutuse sisejulgeoleku olukorra võimaliku halvenemise eest.

Eile päästetöötajate koosolekul osalenud ametiühingu 28 usaldusisikut meenutavad Pomerantsile saadetud kirjas, et siseministeeriumi ja Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liidu (ROTAL) vahel allkirjastati tänavu 17. juulil varasema kollektiivlepingu muudatus, millega juba vähendati päästetöötajate minimaalseid astmepalku kaheksa protsendi võrra.

«Täiendavalt on päästetöötajate töötasu langenud käesoleva aasta algusest 12 protsenti seoses tulemustasu ja ületundide tasustamise lõpetamisega,» märgivad päästjad pöördumises.

ROTALisse kuuluvad päästekomandode ametiühingu usaldusisikud soovivad saada selgust siseministri seisukohtade asjus uue kollektiivlepingu sõlmimiseks peagi algavatel läbirääkimistel, kui tuleb taas arutusele uus päästetöötajaid puudutav palgakärbe ning võimalik koondamine.

«Kas minister võtab isiklikult vastutuse Eesti siseriiklikule julgeolekule tekkiva surve eest, mis luuakse päästetöötajate palga järjekordse vähendamisega ning koondamisega olukorras, kus peaminister teatas Eesti majanduse pöördumisest tõusule ja valitsuse kümnete miljardite suurusest reservfondist,» küsivad päästjad.

Ühtlasi soovivad päästetöötajad teada, milline on siseministeeriumi tegevuskava päästeteenistuse võimekuse ja teenuste kvaliteedi olulise languse puhul ning päästetöötajate turvatunde tagamisel õnnetuste likvideerimisel.

Ametiühingu usaldusisikud märkisid, et esimese sammuna tuleb alustada läbirääkimisi päästeametiga, kuidas amet planeerib päästeala töökorraldust 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles