Tuletõrjujad loodavad palgakärpest pääsemisel ametiühingule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi päästja Andreas Reinberg.
Türi päästja Andreas Reinberg. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Taas ähvardava palgakärpe või koondamise vastu seismiseks astus viimase pooleteise kuuga üle 400 päästeametniku ametiühingu liikmeks, kirjutab Risto Berendson ajalehes Postimees.


«Kevadel oli meil ametiühingus üle 250 liikme, reedesel oli liikmeid juba üle 700,» ütles ametiühingu liikumise üks eestvedajaid, Türi päästekomando usaldusisik, päästja Andreas Reinberg.

Viimastel nädalatel on päästetöötajad ametiühinguga liitunud komandode kaupa. «On ainult aja küsimus, millal me ületame selle piiri, et vähemalt pooled ligi 1800 päästetöötajast on ametiühingu liikmed,» lubas Reinberg.

Põhjus, miks tuletõrjujad ametiühingusse koonduvad, peitub selles, et oktoobris ootavad neid ees uued läbirääkimised siseministriga kollektiivlepingu teemal. Nimelt ähvardab siseministeeriumi personalikulusid järjekordne, kümne protsendi suurune eelarvekärbe. Esmalt kohtuvad ametiühingu esindajad päästeameti juhtkonnaga, kellega soovitakse ühtlustada seisukohad edasisteks kõnelusteks.

«Kui arvestada, et meilt on selle aasta jooksul võetud ületunni- ja tulemustasud ning lisaks oleme üle elanud suvise kaheksa-protsendise palgakärpe, oleme juba kaotanud kokku umbes 20 protsenti oma sissetulekutest,» rääkis Reinberg. «Uus kärbe oleks juba selgelt liig, sest pole enam kuskilt riigile anda.»

Kuna paljud päästetöötajad saavad juba praegu napilt 8000-kroonist või madalamat palka, leiavad nad, et palga arvelt ei ole enam võimalik kärpida, kinnitas Reinberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles