Päästeameti juht Kalev Timberg on tervisega kimpus

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti peadirektor Kalev Timberg
Päästeameti peadirektor Kalev Timberg Foto: Peeter Langovits

Päästeameti peadirektor Kalev Timberg lükkab ümber väited, nagu ei võimaldaks tema tervislik olukord tal selles ametis jätkata.



«Kalev Timberg jätkab teenistust ning tema tervis ei sega tema tööd,» sai Postimees eile päästeametist vastuse järelepärimisele, kas Timberg suudab ametis jätkata.



Timbergi jätkamise kohta hakkasid päästeametis levima kahtlused sel kuul, kui peadirektori tööle naastes selgus, et ta ei suuda abi kasutamata paremat kätt liigutada. Päästeametnike kohta kehtivad tavalisest rangemad tervisenõuded, mis jõustusid 2008. aasta märtsi siseministri määrusega ning mille täitmata jätmise tõttu pidid töölt lahkuma kümned pritsimehed.



Kuigi päästeameti juhtkonda füüsilise võimekusega seotud tervisenormid ei puuduta, peavad nad määruse järgi olema siiski suutelised õnnetuspaigal iseseisvalt töötama raadiojaama või muu tehnikaga.



Septembris ootamatult haiglasse sattunud päästeameti peadirektoril oleks temaga kohtunud kolleegide hinnangul selle nõude täitmine selgelt keeruline. Määruse järgi peavad üle 45-aastased päästeametnikud käima arstlikus kontrollis vähemalt korra aastas, nooremad kord iga kolme aasta tagant.



Päästeameti avalike suhete juhi Beata Perensi sõnul vastab tõele, et Timbergil on tervisetõendi periood praeguseks uuendamata ja seda tuleb teha.



Kuigi Timberg viibis pärast ootamatut haiglasse sattumist töölt eemal rohkem kui kuu aega, oli päästeameti teatel sellest perioodist 8. septembrist kuni 8. oktoobrini peadirektori korraline puhkus.



Eelmisel nädalal täitis Timberg Eestis operatiivkorrapidaja ülesandeid, mis tähendab päästetööde juhtimist mõne suurõnnetuse puhul.



Kui teised päästeteenistujad saavad sellise lisakohustuse eest – olla teenistusülesannete täitmiseks kättesaadav ka väljaspool tööaega – kuus kuni 1840 krooni lisatasu, siis päästeameti peadirektor ja tema asetäitjad peavad seda tööd tegema tasuta.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles