Riigikogu liikmed kulutavad erinevalt

Vootele Päi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasmäe on riigikogulaste palkade külmutamise suhtes skeptiline
Aasmäe on riigikogulaste palkade külmutamise suhtes skeptiline Foto: TV3

Mõni rahvaesindaja räägib kuus mobiiliga vaid paarisaja krooni eest, kuid leidub ka neid, kes soovivad peaaegu 8000-kroonise telefoniarve hüvitamist.

 Kõige suurema arve esitas riigikogu raamatupidamisele Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni liige Urmas Reinsalu, kes oli jaanuaris kulutanud mobiilikõnedele 7874 krooni. Suuri kommunikatsioonikulusid põhjendas Reinsalu välisreisidega.

«Jaanuaris viibisin ma nädal aega Gruusias, kus olin presidendivalimistel välisvaatlejaks. Sealt edasi sõitsin ma Sloveeniasse konverentsile,» selgitas Reinsalu.


Ümmargused arved


Peale Reinsalu paistsid usinate mobiilikasutajatena silma ka keskerakondlane Vilja Savisaar, IRLi liige Marko Mihkelson ja reformierakondlane Imre Sooäär.


Omamoodi huvitavad on rahvaliitlase Karel Rüütli hüvitamiseks esitatud arved, mis on järjest mitu kuud olnud kas täpselt 2000 või 3000 krooni. Veidralt ümmargusi numbreid põhjendas Rüütli erakõnedega.
«Hüvitust soovin saada vaid mingis ulatuses, sest teen sellelt numbrilt ka erakõnesid, mille eest tasun omast taskust,» ütles Rüütli.


1. juuliks ei olnud kõik riigikogulased oma telefoniarveid hüvitamiseks veel esitanud. Nende hulka kuuluvad riigikogu esimees Ene Ergma IRList ja keskerakondlane Aivar Riisalu. Riisalu sõnul ei ole tal ka plaanis seda teha.


Kõik ei soovi hüvitist


«Ainus kompensatsioon, mida pidevalt kasutan, on kütusekaart, seda kiirelt kerkivate kütusehindade tõttu,» ütles Riisalu, kes leiab, et hüvitised pole selleks, et neid täiel määral kasutada.


Kuluhüvitistest aga selgub, et kõik rahvasaadikud nii kokkuhoidlikult ei mõtle. Reformierakondlane Taavi Rõivas on küsinud hüvitisi täpselt nii palju, kui seda saada on võimalik.
Maikuus soovis Rõivas hüvitust isegi 93 krooni ettenähtust enam.

Telefonikulud


Juttu jätkub
•     Urmas Reinsalu (IRL) – 7874 krooni
•     Vilja Savisaar (Keskerakond) – 7104 krooni
•     Marko Mihkelson (IRL) – 7088 krooni
Vaid paar sõna
•     Jaan Kundla – 722 krooni
•     Olga Sõtnik – 541 krooni
•     Enn Eesmaa – 490 krooni
Telefonihüvitist pole küsinud
•     Aivar Riisalu
•     Ene Ergma
•     Kristiina Ojuland

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles