Kumusse saab ka virtuaaltuurile minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KUmu virtuaaltuur võimaldab püsieksponaate ka lähemalt vaadata.
KUmu virtuaaltuur võimaldab püsieksponaate ka lähemalt vaadata. Foto: Kumu

Kumu kunstimuuseumil valmis interaktiivne multimeedialahendus, mis võimaldab külastada muuseumi interneti vahendusel ja piiluda ka nendesse osakondadesse, kuhu tavakülastaja ei pääse.

Virtuaaltuuri esitletakse järgmisel teisipäeval muuseumi 90. juubeli vastuvõtul Kumus ning seejärel saab seda kasutada läbi Kumu kodulehe.

Tuur koosneb omavahel seotud panoraamfotodest, mille vaatamine tekitab illusiooni ruumis kohal viibimisest.

Valikuliselt antakse läbilõige nii Kumu neljal korrusel toimuvatest näitustest kui ka kunstiga kaasnevatest tegevustest auditooriumis ja hariduskeskuses. Lisaks saab interneti vahendusel vaadata paiku, kuhu tavakülastaja reaalselt sisse ei pääsegi - näiteks restaureerimisosakonda.

Näitusesaalides on võimalik valikuliselt eksponaate suurendada ning saada nende kohta lisainfot, klõpsates infonupukesel. Kuulata saab audiogiide ning näha filmilõike. Panoraami peale on võimalik manada ruumi plaan, mis aitab kasutajal näha keerulise ülesehitusega maja korruse üldpilti ning ka seda, kus ta parasjagu liigub.

Tulevikus saab virtuaaltuuri abil külastada püsiekspositsiooni, vahetuvate näituste vaatamiseks tuleb siiski Kumusse kohale tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles