Obama: Al-Qaeda on endiselt USA suurim julgeolekuoht

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Barack Obama tervitab hiina tudengeid.
President Barack Obama tervitab hiina tudengeid. Foto: AP / Scanpix

USA president Barack Obama ütles täna, et Al-Qaeda on endiselt Ühendriikide suurim julgeolekuoht, ja tema ametnikud tugevdasid sellega seoses survet Afganistanile ja Pakistanile.


Aasia-visiidi raames Shanghaisse jõudnud Obamal tuleb lähiajal langetada otsuse USA uue Afganistani-strateegia kohta ning öelda, kas kaheksa aastat kestnud sõtta saadetakse veel 40 000 sõdurit.

«Ma olen endiselt veendunud, et suurimaks ohuks Ühendriikide julgeolekule on terrorivõrgustikud nagu Al-Qaeda,» ütles Obama Shanghais hiina tudengitega kohtudes.

«Nad on liikunud üle Afganistani piiri ja on Pakistanis, aga neil on endiselt võrgustikud teiste selle piirkonna äärmusorganisatsioonidega ja ma olen veendunud, et meil on tähtis Afganistan stabiliseerida.»

Obama rahvusliku julgeoleku nõunik James Jones andis Pakistani presidendile Asif Ali Zardarile üle kirja, milles ärgitatakse Pakistani laiendama võitlust mässajatega ja tegema Ühendriikidega koostööd, edastas täna ajaleht New York Times.

Jones külastas Pakistani enne nädalavahetusel Singapuris Aasia ja Vaikse Ookeani Majanduskoostöö (APEC) tippkohtumisel Obamaga liitumist.

Lisaks Zardarile kohtus ta ka Pakistani peaministri Yusuf Raza Gilani, armeekindral Ashfaq Kayani ja teiste ametnikega.

Eile pöördus USA välisminister Hillary Clinton Afganistani presidendi Hamid Karzai poole ilustamata nõudmisega kõrgete ametnike seas levinud korruptsiooni väljajuurimiseks rohkem pingutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles