Siseminister: päästjate koondamise kasuks ei otsustata kergekäeliselt

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants
Siseminister Marko Pomerants Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Siseminister Marko Pomerantsi sõnul on läbirääkimised päästeameti kulude kärpimisel alles käimas ja lõplikke otsuseid pole langetatud ning ta lubas, et koondamise kasuks ei otsustata kergekäeliselt.


Pomerants ütles, et läbirääkimised ROTALiga (riigi- ja omavalitsusasutuste töötajate ametiühingute liit) on alles käimas ning lõplikke otsuseid veel tehtud ei ole. Ta lisas, et vastavalt läbirääkimiste heale tavale ei pea ta korrektseks võimalike lahendustega spekuleerida.

«Kui rääkida koondamistest, siis esimesena peaks sellest kuulma need inimesed, keda see otseselt puudutab,» märkis Pomerants. «Selge on ka see, et koondamise kasuks ei otsustata kergekäeliselt.»

Minister lausus, et päästeameti eelarve väheneb 2010. aastal võrreldes tänavusega 51,2 miljonit krooni ning ameti personalikulud seejuures 49,5 miljonit krooni. Pomerantsi sõnul tähendab see, et inimeste turvalisuse tagamisega tuleb hakkama saada oluliselt kärbitud eelarve tingimustes.

«Et sellises mahus kärpega toime tulla, ei ole kahjuks lihtsaid valikuid,» tõdes ta. «Oleme eesmärgiks seadnud selle, et ka rasketes oludes oleks päästeteenus abivajajatele tagatud. Samuti peame arvestama asjaoluga, et eelarve ei anna meile ka järgnevatel aastatel oluliselt paremaid võimalusi.»

Pomerants ütles, et lõplik otsus, kuidas kärbet ellu viia, sõltub eelkõige läbirääkimiste tulemusest ROTALiga.

Järgmise aasta eelarvet koostades on siseministeerium arvestanud vabariigi valitsuse otsusega vähendada oma valitsemisalas personalikulusid võrreldes 2009. aasta seaduses kavandatuga 9 protsenti ning homme jätkuvatel kollektiivlepingu läbirääkimistel peab Pomerantsi sõnul sellest ka lähtuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles