Putin: sõjatööstuse rahastamine on ennekuulmatul tasemel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (esiplaanil).
Vladimir Putin (esiplaanil). Foto: AFP / Scanpix

Venemaa on tänavu oma kaitsetööstusele eraldanud «pretsedenditu» rahasumma - 970 miljardit rubla (354 miljardit krooni), teatas täna Vene peaminister Vladimir Putin.


«Majanduslanguse ajal oleme sõjalis-tööstuslikule sektorile eraldanud piisavalt raha,» ütles Putin. «2009. aastal on finantseerimine jõudnud meie riigi jaoks pretsedenditu tasemeni: ligi 970 miljardit rubla,» ütles Putin.

Tänu riiklikule abile on kaitsesektor hoolimata majanduslangusest alates aasta algusest tõusnud 3,8 protsendi võrra, vahendas AFP Putini sõnu. Riik on kaitsetööstust aidanud otseste toetuste ja soodsa intressiga laenu andmise teel, märkis ta.

Putin ütles, et Vene kaitsetööstus peab muutuma veelgi kaasaegsemaks.

«Meie kava kohaselt peab kaasaegse relvastuse ja tehnoloogia osakaal sõjaväes 2020. aastaks radikaalselt kasvama,» sõnas ta. «Vajame modernset, edasivaatavat tehnikat.»

Vene president Dmitri Medvedev teatas eelmisel nädalal, et riigi relvajõud saavad tuleval aastal uusi rakette ja tuumaallveelaevu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles