Suri tuntud filminäitlejanna Nonna Mordjukova

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1996. aastal autasustati tuntud nõukogude näitlejannat Nonna Mordjukovat isamaa teeneteordeniga, mille andis üle praeguseks samuti lahkunud president Boriss Jeltsin.
1996. aastal autasustati tuntud nõukogude näitlejannat Nonna Mordjukovat isamaa teeneteordeniga, mille andis üle praeguseks samuti lahkunud president Boriss Jeltsin. Foto: AFP / Scanpix

Moskva ühes haiglas suri pühapäeva õhtul eakas nõukogude näitlejanna Nonna Mordjukova, kes mängis aastakümnete jooksul paljudes populaarsetes linateostes.

Mordjukova surma täpset põhjust pole kinnitatud, kuid meedia andmetel oli ta viimastel aastatel sageli haiglas viibinud, vahendas RIA Novosti. Mõned meediakanalid teatasid tänavu märtsis, kui 82-aastane Mordjukova viidi kiirabiga keskhaiglasse, et ta kannatab dementsuse ja psüühikahäirete käes.

ITAR-Tassi andmetel saabus näitlejanna surm pühapäeval kella kümne ajal õhtul. Õe sõnul põdes ta mitut haigust, kuid olevat veel eile mõned tunnid enne oma surma telefonitsi kinnitanud, et tunneb end hästi.

1925. aastal Donetski lähistel Ukrainas sündinud Mordjukova sai näitlejakutse Gerassimovi nimelises Ülevenemaalises Riiklikus Kinematograafiainstituudis Moskvas. Õpingute ajal tegi ta ka oma debüüdi, mängides ühte peaosadest vahetult pärast sõda valminud filmis «Noor kaardivägi».

 

Mordjukova mängis karjääri jooksul rohkem kui 60 erinevas linateoses, sealhulgas kaheks aastakümneks riiulile maandunud Aleksandr Askoldovi draamas «Komissar» ning Leonid Gaidai legendaarses kultuskomöödias «Briljantkäsi». Nõukogude rahvakunstnikuks nimetati populaarne näitlejanna aastal 1974.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles