Aaviksoo ja Laaneots võtsid vastu Estcoy-E

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-E saabumine Tallinna lennujaama. Pildil nooremseersant Riho Runnel oma naise Katrin Reede ja lapse Robin Runneliga.
Estcoy-E saabumine Tallinna lennujaama. Pildil nooremseersant Riho Runnel oma naise Katrin Reede ja lapse Robin Runneliga. Foto: Toomas Huik

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ja kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots võtsid täna õhtul Tallinna lennujaamas vastu Afganistanist saabunud jalaväekompanii Estcoy-E ja logistilise toetuselemendi NSE-E sõdurid.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo andis sõduritele üle rahvusvahelistes rahuoperatsioonides osalenute medalid, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

„«Afganistan, mille selja taha jätsite on veidi turvalisem, parem ja optimistlikum paik, kui see, kuhu läksite,»“ ütles kaitseminister Jaak Aaviksoo. „«See, mida olete teinud meie, meie liitlaste ja kõigi nende heaks, kes teid missioonile saatsid, paneb omakorda kohustuse otsustajatele - valitsusele ja parlamendile - seista teie huvide eest,»“ kinnitas Aaviksoo.

„«Tänan Teid südamest, et võtsite vastu väljakutse täita teile ootamatult antud lahinguülesannet minna uuesti Afganistani ja riskida oma eluga,»“ ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.

Kaitseväe juhataja sõnul näevad Estcoy-E kaitseväelased oma merejalaväelastest relvavendi järgmisel suvel Eestis õppustel.

Kindralleitnant Ants Laaneots andis teenetemärgi lahinguliste teenete eest kapten Villiko Nurmojale, staabiveebel Meelis Piirsalule ja nooremseersant Lauri Aderile. Viit kaitseväelast tunnustas kaitseväe juhataja eeskujuliku teenistus ristiga. Maaväe ülem kolonel Indrek Sirel tunnustas kolme kaitseväelast maaväe ohvitseri hõberistiga, kaht maaväe hõberistiga ja üht kaitseväelast maaväe pronksristiga.

Eesti saatis Afganistani valimiste ajaks Helmandi provintsi 134-liikmelise lisakompanii, kes teenis Ameerika Ühendriikide merejalaväe alluvuses.

Kahest kompaniist koosnev pea 300-liikmeline Eesti kontingent Afganistanis oli läbi aegade suurim Eesti kontingent välisoperatsioonil.

Jalaväekompanii Estcoy-8 ja logistiline toetuselement NSE-7 saabuvad Eestisse lähipäevil.

Afganistanis jätkab teenistust Suurbritannia juhitava Helmandi väekoondise koosseisus jalaväekompanii Estcoy-9 ja logistiline toetuselement NSE-8.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles